Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het festival 'Unexpected subjects' is een filosofisch, artistiek, sociaal-wetenschappelijk verhaal over cross-overs tussen kunst en sociale wetenschappen, op zoek naar ‘unexpected subjects’. In dit verhaal verschuift de relatie tussen onderzoeker en onderzochte, artiest en publiek. Het publiek heeft een actieve rol in het onderzoeken van de implicaties.
Kerngegevens van evenement Cross-over festival 'Unexpected subjects'
Datum
29 juni 2023
Tijd
18:45

We leven in verwarrende tijden. Het einde van de waarheid is al meer dan eens aangekondigd, vertrouwde waarden blijken bankroet, en een kakofonie aan stemmen strijdt om de aandacht. In al die lawaaiïgheid zijn sommige geluiden moeilijker te horen dan andere. Wat valt er voor nieuws te creëren uit deze varieteit, en wat zijn manieren om hernieuwd de oren te spitsen, neuzen te laten speuren, handen op onverwachte manieren ineen te slaan? Welke technieken kunnen we ontwikkelen om lastig verstaanbare mensen in onderzoek te betrekken, moeilijk verwoordbare kwesties te leren begrijpen en te leren leven met taaie problemen? 

Op dit vrolijke festival onderzoeken sociaal-wetenschappers, kunstenaars en filosofen, samen met het publiek, manieren om grenzen te slechten, bruggen te bouwen en nieuwe verbanden te breien. Een bonte stoet aan inspirerende voorbeelden komt voorbij om te kijken naar kwetsbaarheid, naar ingewikkelde problemen en zorgwekkende onderwerpen, in onstuitbare pogingen om situaties te verbeteren - desnoods tegen de klippen op. 

Deelname

De toegang is gratis; inschrijving op volgorde van ontvangst van je aanmelding.

Oratie Jeannette Pols

Het festival volgt op de oratie van prof. dr. Jeannette Pols, hoogleraar Anthropology of Everyday Ethics. De oratie is om 16.30 uur in de Aula van de UvA.