Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

'Veilige, effectieve, doelmatige en betaalbare zorg!' klinkt vandaag de dag als een mantra in media, beleid, wetenschap en de zorg zelf. Achter de schermen maakt de zorgonderzoeker voortdurend afwegingen: hoe en met welke bewijskracht valt een verbetering van zorg te onderbouwen? Welke methoden en technieken zijn te gebruiken? In zijn oratie schetst Marcel Dijkgraaf trends in de economische evaluatie van ziekenhuiszorg.

Kerngegevens van evenement Trends in de economische evaluatie van ziekenhuiszorg
Datum 31 januari 2020
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Marcel Dijkgraaf. Foto: Dirk Gillissen
Marcel Dijkgraaf. Foto: Dirk Gillissen

Bij die afwegingen vormen opkomende trends telkens nieuwe uitdagingen. Zo ook voor onderzoekers in de klinische omgeving. Wat betekenen bijvoorbeeld ontwikkelingen als 'meer zorg op maat', 'vroege evaluatie van hulpmiddelen', 'samen met de patiënt besluiten', 'waardegedreven zorg' en 'big data als onderzoeksparadigma' voor de opzet en kwaliteit van het onderzoek naar de beste manier om geld te besteden aan zorg in het ziekenhuis? Waar liggen valkuilen die de geldigheid van toekomstige onderbouwingen aantasten?

In zijn oratie bespiegelt Dijkgraaf dat het zoeken naar antwoorden op deze vragen geen monodisciplinair proces is en samenspraak vereist tussen artsen met verstand van zaken, zorgonderzoekers, consumentenorganisaties en toezichthoudende partijen.

Dhr. prof. dr. M.G.W. Dijkgraaf, hoogleraar Health Technology Assessment (HTA): Geld(ig).

Deelname

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 XM Amsterdam