Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De titel van de oratie van Els Nieveen van Dijkum is het eerste deel van een prachtige zin van Simone de Beauvoir. De volledige zin, ‘J’accepte la grande aventure d’être moi’, verwijst naar de reis die Nieveen van Dijkum heeft afgelegd in haar vakgebied.

Kerngegevens van evenement Endocriene chirurgie; J’accepte la grande aventure.....
Datum 9 september 2021
Tijd 16:30
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Els Nieveen van Dijkum. Foto: Kirsten van Santen
Els Nieveen van Dijkum. Foto: Kirsten van Santen

De leerstoel van Nieveen van Dijkum de endocriene chirurgie: de operatieve behandeling van hormoonvormende organen, zoals de schildklier, bijnier en alvleesklier. De ziektebeelden die hiermee gepaard gaan, zijn zeldzaam en die zeldzaamheid maakt ook dat er nogal wat verschuivingen in de zorg moeten gaan plaatsvinden om de behandeling van patiënten te verbeteren. Denk aan centralisatie, aanscherpen en handhaven van reeds bestaande normen en accreditatie van ziekenhuizen.

De alliantie van het AMC en het VUMC heeft ervoor gezorgd dat de krachten gebundeld kunnen worden met de oprichting van het Amsterdams Centrum voor Endocriene en Neuroendocriene Tumoren; ACcENT. Door het team in ACcENT zal de zorg, wetenschap en opleiding in Nederland en internationaal verder worden vormgeven.

Een ander deel van de aanstelling van Nieveen van Dijkum betreft de opleiding chirurgie. Ook hier heeft de alliantie voor grote wijzigingen gezorgd die samen met enkele maatschappelijke thema’s, zoals de werkeloosheid onder jonge chirurgen, wordt besproken. Als opleider zal Nieveen van Dijkum de komende jaren de belangen van de artsen in opleiding tot chirurg behartigen en de uitdagingen hierbij met het regionale opleidersteam niet uit de weg gaan.

Prof. dr. E.J.M. Nieveen van Dijkum, hoogleraar Endocriene chirurgie: Endocriene chirurgie; J’accepte la grande aventure.....

Wegens maatregelen rondom corona is een zeer beperkt aantal gasten uitgenodigd, er zijn daarom geen plaatsen meer beschikbaar in de Aula. U kunt de oratie hier live volgen. 

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 XM Amsterdam