Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. mr. E. Verhulp is per 1 januari 2002 benoemd tot hoogleraar Arbeidsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Dhr. mr. E. Verhulp (1964) is per 1 januari 2002 benoemd tot hoogleraar Arbeidsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij bekleedt de komende vier jaar de leerstoel van Paul F. van der Heijden, die in januari 2002 rector magnificus van de UvA is geworden.

Evert Verhulp behaalde zijn doctoraalexamen Rechtsgeleerdheid aan de UvA in 1987. Daarna werd hij juridisch medewerker bij AbvaKabo in Zoetermeer en Utrecht. In 1992 werd hij juridisch medewerker bij de rechtskundige dienst van de FNV in Utrecht. Sinds 1996 is hij advocaat bij Advocatenkantoor Oudenoord te Woerden. Vanaf 1997 is hij tevens universitair hoofddocent op het gebied van arbeids- en sociaal verzekeringsrecht aan de UvA.
In 1997 promoveerde Verhulp aan de UvA op het proefschrift 'De vrijheid van meningsuiting van werknemers en ambtenaren'. Sindsdien zijn diverse publicaties van hem verschenen in boeken en tijdschriften, in het bijzonder over arbeidsovereenkomstrecht, flexibele arbeidsrelaties en uitzendovereenkomsten, ontslagrecht, stakingsrecht, grondrechten en de werkloosheidswet.
Hij is voorts redacteur van 'Arbeidsrecht' en 'Arbeidsrechtelijke Annotaties'.
Buiten de universiteit is Verhulp ook actief in verschillende arbeidsrechtelijke adviescommissies en commissies van beroep en bezwaar. Hij is tevens lid van de Commissie Integriteit Rijksoverheidspersoneel, die belast is met het onderzoeken van aangemelde misstanden binnen de rijksoverheidsorganisatie.