Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. dr. A.P. Hardon is benoemd tot hoogleraar Antropologie van zorg en gezondheid aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Mw. dr. A.P. Hardon (1961) is per 1 december 2001 op persoonlijke titel benoemd tot hoogleraar Antropologie van zorg en gezondheid aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Anita Hardon behaalde in 1985 cum laude het doctoraalexamen Medische biologie aan de UvA. Daarna ging ze voor haar promotieonderzoek naar de Ateneo de Manila University in de Filippijnen, waar ze antropologisch veldwerk verrichte onder de arme bevolking van de Filippijnse hoofdstad. In 1989 keerde ze terug naar de UvA als universitair docent Medische antropologie. Het jaar erop promoveerde ze aan de UvA op het proefschrift 'Confronting ill health: medicines, self-care and the poor in Manila'. Sindsdien is ze betrokken geweest bij verschillende internationale vergelijkende onderzoeksprojecten naar problemen in de gezondheidszorg, onder andere in de voorziening en het gebruik van geneesmiddelen en in de zorg voor gezondheid van vrouwen.
In 1996 werd ze universitair hoofddocent bij de afdeling Antropologie en hoofd van de eenheid Medische antropologie, die thans uit tien stafleden bestaat. Ze is vanuit haar functie als wetenschappelijk adviseur betrokken bij evaluaties en onderzoek van verschillende maatschappelijke instellingen, waaronder de WHO, UNAIDS en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook adviseert zij consumentenorganisaties op het terrein van gezondheid en zorg.
Per 1 december 2001 is Hardon tevens benoemd tot wetenschappelijk directeur van de Amsterdam School for Social sciences Research.