Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. R.G.C. van den Brink is per 1 oktober 2002 benoemd tot bijzonder hoogleraar Bank- en effectenbedrijf aan de Faculteit der Economische wetenschappen en Econometrie van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Dhr. dr. R.G.C. van den Brink (1948) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Bank- en effectenbedrijf aan de Faculteit der Economische wetenschappen en Econometrie van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij volgt per 1 oktober 2002 prof. dr. D.M.N. van Wensveen op. De leerstoel is sinds 1984 aan de universiteit gevestigd vanwege het Nederlands Instituut voor het Bank-, Verzekerings- en Effectenbedrijf (NIBE-SVV) en heeft tot doel vanuit de bancaire praktijk onderwijs en onderzoek te bevorderen op het terrein van de financiële markten.

Dolf van den Brink behaalde in 1971 het doctoraalexamen Economie aan de UvA. Hij promoveerde aan dezelfde universiteit in 1977 op het proefschrift 'De theorie van het debt management'. Sinds 1976 is Van den Brink werkzaam bij de ABN Bank N.V., later ABN AMRO Bank N.V. Binnen het concern heeft hij diverse directiefuncties bekleed. Vanaf mei 1997 tot 1 januari 2002 maakte hij deel uit van de Raad van Bestuur. Sinds 1 januari is hij de belangrijkste economisch adviseur van de Raad van Bestuur en vertegenwoordigt hij de bank in belangrijke internationale fora.
Van den Brink zal aan de universiteit colleges op het gebied van de monetaire economie verzorgen.