Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. M.J. Wintle is benoemd tot hoogleraar Moderne Europese geschiedenis aan de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Dhr. prof. dr. M.J. Wintle (1953) is per 1 juli 2002 benoemd tot hoogleraar Moderne Europese geschiedenis aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij volgt prof. dr. W.H. Roobol op, die vorig jaar met emeritaat is gegaan..

Michael Wintle werd na het behalen van zijn Master of Arts aan Cambridge University (VK) in 1978 fellow in Dutch Studies aan de Universiteit van Gent. Sinds 1980 is hij verbonden aan de University of Hull (VK), aanvankelijk als docent, laatstelijk als hoogleraar.
In 1985 promoveerde Wintle op het proefschrift 'Aspects of religion and society in the province of Zeeland (Netherlands) in the nineteenth century'.
In 1990 werd Wintle 'senior lecturer' aan de University of Hull. In 1999 volgde een aanstelling als hoogleraar Europese geschiedenis en werd hij ook hoofd van de afdeling European Studies.
In 1992 was Wintle drie maanden gastdocent aan de UvA. In 1984-85 was hij een jaar lang gastdocent aan de Universiteit Utrecht.