Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. A.M. de Roos is per 1 maart 2002 benoemd tot hoogleraar Theoretische ecologie, in het bijzonder de dynamiek van biologische levensgemeenschappen, aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Dhr. dr. A.M. de Roos (1961) is per 1 maart 2002 op persoonlijke titel benoemd tot hoogleraar Theoretische ecologie, in het bijzonder de dynamiek van biologische levensgemeenschappen, aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

André de Roos studeerde in 1985 cum laude af in Biologie aan de UvA. Daarna begon hij zijn promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde in 1989 in Leiden op het proefschrift 'Daphnids on a train: Development and application of a new numerical method for physiologically structured population models'.
Na als fellow gewerkt te hebben aan de University of Calgary, Canada, en de University of Strathclyde, Schotland, kwam hij in 1990 als KNAW-onderzoeker naar de afdeling Biologie van de UvA. In 1996 werd hij universitair docent Populatiebiologie. In 1998 kreeg De Roos een PIONIER-subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Met het PIONIER-programma wordt aan excellente onderzoekers de kans gegeven een nieuwe onderzoekslijn op te zetten met een eigen onderzoekgroep. In 2000 volgde een aanstelling als universitair hoofddocent aan de UvA.