Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. E.E.O. Roos Lindgreen is per 1 maart 2002 benoemd tot deeltijdhoogleraar IT en auditing aan de Faculteit der Economische wetenschappen en Econometrie.

Dhr. dr. E.E.O. Roos Lindgreen (1965) is per 1 maart 2002 benoemd tot deeltijdhoogleraar IT en auditing aan de Faculteit der Economische wetenschappen en Econometrie van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Edo Roos Lindgreen werd in 1989 na zijn studie Informatica aan de UvA softwareontwikkelaar en daarna assistent-in-opleiding aan de Technische Universiteit Delft. Tegelijkertijd volgde hij de postdoctorale EDP-auditopleiding aan de Vrije Universiteit. (EDP-auditing is het controleren van de geautomatiseerde gegevensverwerking.) In 1996 promoveerde hij in Delft op het proefschrift 'A sense of Secureness – approaches to information security'.
Sindsdien is Roos Lindgreen verbonden aan KPMG Information Risk Management. Hij is lid van het managementteam en medeverantwoordelijk voor de dienstverlening van KPMG op het gebied van IT-auditing en informatiebeveiliging.
Sinds 1999 is Roos Lindgreen tevens universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam voor een dag in de week. In die functie draagt hij mede zorg voor de postdoctorale Accountantsopleiding en is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en coördinatie van het vak IT & Auditing. Bij het vakgebied informatietechnologie en auditing ligt de focus op het controleren van financiële informatie, waardoor studenten zich een beeld kunnen vormen van de werkzaamheden van financiële auditors (registeraccountants) en van het controleproces in het algemeen.
Als hoogleraar zal hij ook een dag in de week verbonden zijn aan de UvA.
Journalistiek is Roos Lindgreen ook actief. Hij schrijft onder meer voor 'Computable', het 'Controllers Journaal' en het 'Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie'.