Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. P.M.A. Sloot is per 1 augustus 2002 benoemd tot hoogleraar Computational Science aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Dhr. prof. dr. P.M.A. Sloot (1956) is per 1 augustus 2002 benoemd tot hoogleraar Computational Science aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel, in Nederland de enige algemene leerstoel in computational science. Computational Science is een tak van wetenschap die door middel van modelleren en simulatie van allerlei vraagstukken op computers inzicht probeert te verkrijgen in antwoorden op deze vraagstukken.

Peter Sloot werd in 1988 na zijn opleiding Chemische fysica aan de UvA onderzoeksassistent in het Nederlands Kanker Instituut. Hij promoveerde in 1988 aan de UvA op het proefschrift 'Elastic light scattering from leukocytes, in the development of computer assisted cell separation'. Sindsdien is hij verbonden aan de afdeling Informatica van de UvA, aanvankelijk als postdoc, later als universitair docent en sinds 1994 als universitair hoofddocent. Hij was sinds 1997 ook bijzonder hoogleraar in de Numerieke natuurkunde vanwege de Nederlandse Natuurkundige Vereniging.
Peter Sloot zette vanaf 1990 een computersimulatiegroep op bij de afdeling Informatica aan de UvA.Thans is hij hoofd van de sectie Computational Science van de afdeling Informatica. Hij doceerde natuurkunde, scheikunde en informatica aan verschillende universiteiten en hogescholen. Hij was onder meer gasthoogleraar aan het Institute of Technology in Bandoeng, Indonesië, de Sint Petersburg State University en aan het Santa Fé Institute in New Mexico, Verenigde Staten.
In zijn onderzoek richt Sloot zich vooral op het nog grotendeels braakliggende terrein van informatiemodellering in dynamische complexe systemen. In het onderwijs is hij verantwoordelijk voor het internationale masterprogramma Computational science.
Sinds 1997 is hij tevens hoofdredacteur van 'Future Generation Computing Systems' (Elsevier Science).