Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. J. Grin is per 1 september 2002 benoemd tot hoogleraar Beleidswetenschap, in het bijzonder systeeminnovatie, aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Dhr. dr. J. Grin (1961) is per 1 september 2002 op persoonlijke titel benoemd tot hoogleraar Beleidswetenschap, in het bijzonder systeeminnovatie, aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De innovaties waarmee hij zich bezighoudt, liggen met name op het gebied van duurzame ontwikkeling (bijvoorbeeld de overgang van de gangbare naar een duurzame landbouw) en de gezondheidszorg.

John Grin studeerde Natuurkunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam (VU) en behaalde in 1986 zijn doctoraal examen. Sindsdien werkte hij tot 1992 aan de VU als onderzoeker naar de relatie tussen internationale veiligheid en technologische ontwikkeling. In deze periode was hij een half jaar als onderzoeker verbonden aan het Center for Energy and Environmental Studies van Princeton University.
Hij promoveerde in 1990 aan de VU op het proefschrift 'Military technological choices and political implications. Command and control in established NATO posture and non-provocative defence'.
Vanaf 1992 werkt Grin bij de UvA. Tot 1996 was hij als postdoc verbonden aan de vakgroep Bestuurskunde, daarna als universitair docent en later hoofddocent bij de afdeling Politicologie.