Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. E.S. Tan is per 1 januari 2003 benoemd tot hoogleraar Communicatiewetenschap, in het bijzonder op het terrein van Media Entertainment, aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Dhr. prof. dr. E.S. Tan (1951) is per 1 januari 2003 benoemd tot hoogleraar Communicatiewetenschap, in het bijzonder op het terrein van Media Entertainment, aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Eduard Tan behaalde in 1979 aan de UvA cum laude zijn doctoraaldiploma Experimentele sociale psychologie. Na enkele jaren als junior-onderzoeker te hebben gewerkt aan de Universiteit Utrecht en in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC/UvA) werd Tan in 1982 universitair docent bij Theaterwetenschap aan de UvA en in 1990 bij de vakgroep Film- en Televisiewetenschap. Hij promoveerde in 1991 cum laude aan de UvA op het proefschrift 'Film as an emotion machine'.
In 1995 werd hij benoemd tot hoogleraar Vergelijkende Kunstwetenschap: Woord en Beeld aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.