Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. S. Brul is benoemd tot hoogleraar Moleculaire biologie en microbiële voedselveiligheid aan de Faculteit der Scheikunde.

Dhr. prof. dr. S. Brul (1964) is per 1 mei 2002 benoemd tot hoogleraar Moleculaire biologie en microbiële voedselveiligheid aan de Faculteit der Scheikunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is de ietwat gewijzigde opvolger van de leerstoel Moleculaire biologie, die laatstelijk werd bezet door prof. dr .L.A. Grivell.
.
Stanley Brul studeerde in 1986 cum laude af in Scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1986 tot 1990 was hij assistent-in-opleiding bij de afdeling Biochemie van het E.C. Slater Instituut van de UvA. Daarna volgde een aanstelling als postdoc bij de afdeling Microbiologie en Evolutiebiologie van de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 1991 promoveerde hij aan de UvA op het proefschrift ‘Biochemical and Genetic Aspects of Peroxisome Biogenesis in Mammalian Cells’. In 1992 heeft hij een aantal maanden als onderzoeker gewerkt aan The Rockefeller University te New York met steun van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.
Sinds 1994 is Brul als wetenschapper verbonden aan Unilever Research in Vlaardingen, waar hij thans ‘senior scientist microbiologie’ is bij de Food Processing-groep en leiding geeft aan een aantal grote researchprojecten rond de toepassing van moderne (moleculair-)microbiologische technieken ten behoeve van voedselconservering.
In 1999 werd Brul benoemd tot bijzonder hoogleraar Industriële moleculaire microbiologie aan de Faculteit der Scheikunde van de UvA vanwege de Stichting Bèta Plus.