Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. H.L.J. van der Maas is benoemd tot hoogleraar Analyse en modellering van niet-lineaire psychologische processen in de ontwikkelingspsychologie aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Dhr. dr. H.L.J. van der Maas (1966) is benoemd tot hoogleraar Analyse en modellering van niet-lineaire psychologische processen in de ontwikkelingspsychologie aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Han van der Maas studeerde in 1989 cum laude af in de psychologie aan de UvA. Vervolgens deed hij promotieonderzoek aan de UvA. In 1996 promoveerde hij cum laude op het proefschrift Longitudinale analyse van stadiumgewijze ontwikkeling. Daarna was hij een jaar als universitair docent verbonden aan de UvA voordat hij een positie als onderzoeker van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen verwierf. Sinds 1999 is Van der Maas universitair hoofddocent ontwikkelings-psychologie aan de UvA.
Van der Maas’ publicaties zijn verschenen in internationaal gerenommeerde tijdschriften, waaronder het toptijdschrift Psychological Review. Van der Maas is voorts een veelgevraagd spreker op internationale congressen en is hij actief lid van verenigingen en redacties van vaktijdschriften, zoals Philosophical Psychology en Infant Behavior and Development.