Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. mr. H.J. de Kluiver is per 1 januari 2003 benoemd tot deeltijdhoogleraar Ondernemingsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Dhr. prof. mr. H.J. de Kluiver (1956) is per 1 januari 2003 benoemd tot deeltijdhoogleraar Ondernemingsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij volgt in die functie prof. mr. A.L. Mohr op, die met emeritaat is gegaan.

Harm Jan de Kluiver studeerde in 1982 af in het Nederlands recht aan de Vrije Universiteit (VU) te Amsterdam. Daarna werd hij medewerker en docent aan de VU. In 1989 volgde een aanstelling als universitair hoofddocent handels- en ondernemingsrecht aan de Universiteit Maastricht (UM). In1992 promoveerde hij aan de VU op het proefschrift Onderhandelen en privaatrecht.
In 1993 en 1994 was hij in de Verenigde Staten, eerst als visiting scholar aan de Washington University School of Law en New York University School of Law, in 1994 als Fullbright visiting professor aan de Yale Law School.
Van 1994 tot 1999 was hij hoogleraar Privaatrecht en (vergelijkend) handels- en ondernemingsrecht aan de Universiteit Maastricht. Sinds 1995 is hij ook rechter-plaatsvervanger en sinds 1998 tevens raadsheer-plaatsvervanger.
Daarnaast is hij vanaf 1999 als advocaat verbonden aan De Brauw Blackstone Westbroek in Amsterdam. Tevens is hij redacteur van het Weekblad voor Privaatrecht, Notariaat en Registratie (WPNR). Naast zijn deeltijdfunctie als hoogleraar aan de UvA blijft De Kluiver werkzaam als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek.