Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. C.M.A. Pennartz is benoemd tot bijzonder hoogleraar Cognitieve neurobiologie aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Dhr. dr. C.M.A. Pennartz (1963) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Cognitieve neurobiologie aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Bèta Plus.

Cyriel Pennartz studeerde in 1987 cum laude af in de biologie aan de UvA. Daarna deed hij promotieonderzoek aan het Instituut voor Neurobiologie van de UvA. In 1992 promoveerde hij cum laude op het proefschrift Electrophysiology of the rat nucleus accumbens – local circuitry, neuromodulation and synaptic plasticity.
Aansluitend was hij een jaar als onderzoeker verbonden aan de California Institute of Technology (CalTech). In 1994 werd hij staflid van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek (NIH). Het NIH is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen Vanaf 1999 is hij senior onderzoeker aan het NIH.