Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. G.C.M. Lieten (1946) is per 1 januari 2003 benoemd tot bijzonder hoogleraar Kinderarbeid, in het bijzonder de historische en sociale aspecten, aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Dhr. dr. G.C.M. Lieten (1946) is per 1 januari 2003 benoemd tot bijzonder hoogleraar Kinderarbeid, in het bijzonder de historische en sociale aspecten. De leerstoel is ingesteld in de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen door het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis met steun van de Amsterdam Foundation for International Research on Exploitation of Working Children (IREWOC).

Kristoffel Lieten studeerde in 1969 af in de toegepaste taalwetenschap aan de Universiteit van Antwerpen. In 1971 behaalde hij een mastergraad politieke wetenschappen aan de University of Reading en in 1974 een mastergraad filosofie aan de Jawaharlal Nehru University (JNU) in New Delhi. Daarna deed hij promotieonderzoek aan de JNU. Sinds 1978 is hij als universitair docent verbonden aan het Antropologisch-Sociologisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1984 aan de Katholieke Universiteit Nijmegen op het proefschrift Colonialism, Class and Nation.

Lieten zal als hoogleraar onderzoek doen naar de hedendaagse omvang van kinderarbeid en de zelfstandige keuze van kinderen bij de inrichting van hun bestaan. Ook zal hij de analyse van kinderarbeid in zijn historische context stimuleren.