Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. A. J. Feilzer is per 1 maart 2003 benoemd tot hoogleraar Tandheelkundige materiaalwetenschappen aan de Faculteit der Tandheelkunde.

Dhr. prof. dr. A. J. Feilzer (1957) is per 1 maart 2003 benoemd tot hoogleraar Tandheelkundige materiaalwetenschappen aan de Faculteit der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Albert J. Feilzer studeerde Tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde zijn tandartsdiploma in 1982. In 1989 promoveerde hij aan de UvA op het proefschrift Polymerization Shrinkage Stress in Dental Composite Resin Restorations. An in-vitro investigation.

Van 1982 tot 1998 werkte hij als tandarts in een groepspraktijk in Amsterdam en als wetenschappelijk medewerker bij de vakgroep Tandheelkundige materiaalwetenschappen van het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).
In 1998 is Albert J. Feilzer fulltime bij ACTA gaan werken. Tot 1 april 2001 vervulde hij de functie van directeur Zorg en was hij wetenschappelijk medewerker bij de sectie Tandheelkundige materiaalwetenschappen van ACTA. In september 1999 werd hij door de Stichting Tandarts en Maatschappij benoemd tot bijzonder hoogleraar Kwaliteit van tandheelkundige materialen, instrumenten en technieken aan de Faculteit der Tandheelkunde. In september 2001 werd hij tevens benoemd tot bijzonder hoogleraar Standaardisatie en normalisatie aan de Faculteit der Bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam.