Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dhr. dr. T.M. van Engers is per 1 april 2003 benoemd tot hoogleraar Juridisch Kennismanagement aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Dhr. dr. T.M. van Engers (1961) is per 1 april 2003 benoemd tot hoogleraar Juridisch Kennismanagement aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

Tom van Engers is sinds 1983 verbonden aan het ministerie van Financiën. Hij begon bij het Bureau Ontwikkeling Automatiseringsprojecten van de toenmalige Directie Automatisering der Rijksbelastingen. In 1990 werd hij hoofd Research bij de Projectorganisatie Artificial Intelligence and Audit Automation. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor verschillende innovatieve projecten en voor het onderzoek naar nieuwe technologieën.
Vanaf 2000 werkt Van Engers voor het Centrum voor Proces- en Productontwikkeling van het ministerie, waar hij leiding geeft aan het Programma Ondersteuning Wet- en Regelgeving (POWER). Hij is tevens coördinator van het door de Europese Commissie gesponsorde E-POWER- project
Van Engers volgde een opleiding Cognitieve kunstmatige intelligentie aan de Universiteit Utrecht, die hij in 1994 afsloot. Hij promoveerde in 2001 aan de Vrije Universiteit op het proefschrift Knowledge Management: the Role of Mental Models in Business Systems Design.