Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. T. van der Poll is per 1 april 2003 benoemd tot strategisch hoogleraar Inwendige geneeskunde, in het bijzonder de afweer tegen infectieziekten, aan de Faculteit der Geneeskunde.

Dhr. dr. T. van der Poll (1961) is per 1 april 2003 benoemd tot strategisch hoogleraar Inwendige geneeskunde, in het bijzonder de afweer tegen infectieziekten, aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Tom van der Poll deed zijn artsexamen in 1986 aan de UvA. Daarna specialiseerde hij zich in de interne geneeskunde in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC-UvA). In 1991 werd hij geregistreerd als internist. In dat jaar promoveerde hij ook aan de UvA op het proefschrift Tumor necrosis factor: biological responses in humans.
Vervolgens heeft hij een driejarig fellowship verworven van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). In 1993 ontving hij een TALENT-beurs van NWO. Tussen 1993 en 1995 was hij als research fellow verbonden aan Cornell University Medical College in New York.
In 1995 ontving Van der Poll een onderzoeksbeurs voor vijf jaar van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Sindsdien is hij staflid van de afdeling Inwendige geneeskunde en van het Laboratorium voor Experimentele Inwendige Geneeskunde in het AMC-UvA. In 2000 werd hij geregistreerd als infectioloog.

Van der Poll is een zeer productief onderzoeker. Een groot aantal wetenschappelijke publicaties staat mede op zijn naam, onder andere in de Journal of Clinical Investigation, de Journal of Experimental Medicine, de New England Journal of Medicine, Blood, de Journal of Infectious Diseases en de Journal of Immunology.