Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dr. T.W.Kuijpers is per 1 juni 2003 benoemd tot hoogleraar Kinderimmunologie aan de Faculteit der Geneeskunde.

Dr. T.W.Kuijpers (1962) is per 1 juni 2003 benoemd tot hoogleraar Kinderimmunologie aan de Faculteit der Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het betreft een nieuwe leerstoel.

Taco Kuijpers behaalde in 1989 aan de UvA zijn artsenbul cum laude. In 1992 promoveerde hij cum laude op het proefschrift Neutrophil adherence and diapedesis (een onderzoek naar de interactie tussen neutrofiele granulocyten en endotheelcellen). Vanaf 1993 was hij werkzaam als kinderarts bij het Emma Kinderziekenhuis AMC, vanaf 1998 als kinderarts-immunoloog. In 1993 ontving Kuijpers de Andreas Bonn-prize van het Genootschap ter Bevordering van Natuur-, Genees- en Heelkunde en in 1994 werd hij onderscheiden met de First Prize for the Young Investigator van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK).

Gedurende zijn wetenschappelijke loopbaan publiceerde Kuijpers ruim 80 artikelen en presenteerde hij onderzoeksresultaten op talloze congressen en symposia. Zijn huidig onderzoek richt zich op ontstekingsmediatoren, neutrofiele granulocytenfuncties en stoornissen hierin, de ziekte van Kawasaki, en het beloop van virusinfecties bij immuungecompromitteerde kinderen (ten gevolge van immuunsuppressie, HIV-infectie etc.) en de effectiviteit van vaccinaties bij deze patiënten. Naast zijn wetenschappelijk werk heeft Kuijpers een brede bestuurlijke ervaring, onder meer binnen de Interfacultaire Werkgroep voor Immuundeficienties (WID).