Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. dr. M. Kindt (1967) is benoemd tot hoogleraar Experimentele Klinische Psychologie aan de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Kindt bekleedt de leerstoel vanaf komend najaar.

Mw. dr. M. Kindt (1967) is benoemd tot hoogleraar Experimentele Klinische Psychologie aan de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Zij volgt prof. dr. Walter Everaerd op, die met emeritaat is gegaan.

Merel Kindt is in 1991 cum laude afgestudeerd in de klinische psychologie en psychonomie aan de UvA. In 1996 promoveerde ze aan de UvA op het proefschrift Cognitive processing in anxiety: bias, inhibition and avoidance. Van 1997 tot 2000 was zij universitair docent aan de Universiteit Maastricht. Sinds 2000 is zij in Maastricht universitair hoofddocent.

In haar onderzoek richt Kindt zich met name op cognitieve processen bij angststoornissen, representatie van emotie, en regulatie van emotie. Zij heeft veel gepubliceerd in internationaal vooraanstaande vaktijdschriften, waaronder British Journal of Clinical Psychology, Behaviour Research and Therapy, Journal of Anxiety Disorders, Journal of Experimental Child Psychology en in Journal of Abnormal Psychology, één van de belangrijkste psychologische tijdschriften.

Kindt bekleedt de leerstoel vanaf komend najaar.