Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. R. Verheul is per 1 september 2003 benoemd tot bijzonder hoogleraar Persoonlijkheidsstoornissen aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Dhr. dr. R. Verheul (1969) is per 1 september 2003 benoemd tot bijzonder hoogleraar Persoonlijkheidsstoornissen aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is in 2002 ingesteld vanwege de Stichting Psychotherapeutisch Centrum De Viersprong.

Roel Verheul gaat met name de effectiviteit en doelmatigheid van diagnostische methoden en psychotherapeutische behandelingen bij persoonlijkheidsstoornissen onderzoeken. Hij is onder andere projectleider van een grootschalig onderzoek naar de (kosten)effectiviteit van psychotherapie bij persoonlijkheidsstoornissen (project Sceptre), waarbij achthonderd patiënten gedurende drie jaar worden gevolgd.

Verheul is psycholoog en sinds 2001 als manager onderzoek en academisering verbonden aan De Viersprong. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als senior onderzoeker aan het Amsterdam Institute for Addiction Research.