Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. mr. dr. R. Uylenburg is per 1 september 2003 benoemd tot hoogleraar Milieurecht, in het bijzonder het Natuurbeschermingsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Mw. mr. dr. R. Uylenburg (1963) is per 1 september 2003 benoemd tot hoogleraar Milieurecht, in het bijzonder het Natuurbeschermingsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Centraal in Rosa Uylenburgs onderzoek staat het reguleren van de samenhang tussen het ‘grijze’ milieuhygiënerecht en het ‘groene’ natuurbeschermingsrecht. Die regulering wordt steeds noodzakelijker nu de ruimte in Nederland steeds beperkter wordt. Natuurgebieden kunnen nog minder makkelijk dan voorheen ruimtelijk gescheiden worden van mogelijk natuurvervuilende activiteiten als industrie, wonen en recreatie. Anderzijds vindt natuurontwikkeling in veel gevallen plaats, juist ter compensatie van (uitbreidingen van) bedrijventerreinen en bouwprojecten. Ook de Europese invloed op het milieurecht en in het bijzonder het natuurbeschermingsrecht komt in het onderzoek van Uylenburg aan bod.

Uylenburg is sinds 1987 werkzaam aan het Centrum voor Milieurecht van de UvA; sinds 1996 als universitair hoofddocent en coördinator van het centrum.