Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dr. A.J.M. Balm is per 21 oktober 2003 benoemd tot bijzonder hoogleraar Hoofd/halsoncologie en -chirurgie aan de Faculteit der Geneeskunde

Dr. A.J.M. Balm (1950) is per 21 oktober 2003 benoemd tot bijzonder hoogleraar Hoofd/halsoncologie en -chirurgie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI/AvL).

Fons Balm doet onderzoek naar prognostische factoren bij patiënten met een kwaadaardige aandoening in het hoofd-halsgebied en heeft ook speciale belangstelling voor de ontwikkeling van orgaan- en functiesparende behandelingen.

Balm is vanaf 1989 als KNO-arts verbonden aan het NKI/AvL. Sinds 1991 is hij voorzitter van de multidisciplinaire werkgroep hoofd-halstumoren NKI/AvL-AMC, in welke functie hij de samenwerking tussen beide instituten op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs wil bevorderen. Sinds 2002 is hij tevens staflid in het AMC. Vóór 1989 was hij in verschillende functies werkzaam in het VU Medisch Centrum.