Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. F. Nollet is benoemd tot hoogleraar Revalidatiegeneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde.

Dhr. dr. F. Nollet (1958) is benoemd tot hoogleraar Revalidatiegeneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Frans Nollet houdt zich bezig met revalidatieonderzoek naar de gevolgen van ziekten op het dagelijkse functioneren, het evalueren van de effectiviteit van behandelingen en het verbeteren van behandelmethoden. Een geavanceerd bewegingslaboratorium wordt ingericht om de samenhang tussen functiestoornissen en handelingsproblemen te analyseren. Het onderzoek richt zich op neuromusculaire aandoeningen, waaronder de late gevolgen van polio, de gevolgen van een herseninfarct, aandoeningen die leiden tot een verstoorde handfunctie, orthopedisch-traumatologische aandoeningen, en op kinderen die door ziekte in hun ontwikkeling worden bedreigd.

Nollet is sinds april 2003 hoofd van de afdeling Revalidatie van het AMC. Daarvoor was hij onder andere werkzaam in het Westfries Gasthuis Hoorn en in het VU Medisch centrum. In de afgelopen jaren heeft hij zich met name bezig gehouden met onderzoek naar de late gevolgen van polio.