Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. mr. F.A.W. Bannier is per 1 januari 2004 benoemd tot bijzonder hoogleraar Advocatuur aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Dhr. mr. F.A.W. Bannier (1941) is per 1 januari 2004 benoemd tot bijzonder hoogleraar Advocatuur aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Leerstoel Advocatuur.

Floris Bannier ziet de leerstoel Advocatuur als een brug tussen de praktijk en de wetenschap. Enerzijds biedt de leerstoel de aankomend jurist een blik op de praktijk van de advocatuur en anderzijds kan de uitoefening van de advocatuur verdiept worden door inzichten en kennis vanuit een wetenschappelijke omgeving. Daarbij zal in het bijzonder aandacht besteed worden aan de regelgeving, de eigenlijke praktijk en de actualiteit.

Bannier is sinds 1973 als partner werkzaam bij het advocatenkantoor Nauta Dutilh. Daarnaast is hij sinds 1995 raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Amsterdam. In de periode van 1995 tot 2001 was hij tevens lid van de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten in Amsterdam; vanaf 1998 was hij deken van de Orde.