Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. ir. J.M. van der Zel is per 1 februari 2004 benoemd tot bijzonder hoogleraar Computerondersteunde Tandheelkunde aan de Faculteit der Tandheelkunde.

Dhr. dr. ir. J.M. van der Zel (1947) is per 1 februari 2004 benoemd tot bijzonder hoogleraar Computerondersteunde Tandheelkunde aan de Faculteit der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Bijzondere Leerstoel DeguDent.

Jef van der Zel behoort tot de pioniers op het gebied van onderzoek naar computertechnieken (CADCAM) voor het ontwerpen en fabriceren van tandheelkundige restauraties. Zijn onderzoek richt zich op integratie van scannertechnologie en scan- en ontwerpsoftware in de context van de tandheelkundige praktijk. Hierbij staat de kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en kosteneffectiviteit van het restauratieve proces voorop.

Van 1975 tot 1977 was Van der Zel als universitair hoofdonderzoeker verbonden aan de afdeling Materiaalkunde van de TU Delft. Van 1977 tot 2002 was hij als technisch directeur verbonden aan Elephant Dental B.V. in Hoorn, van 2002 tot heden als adviserend technisch directeur.