Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. mr. M. Robert Mok is per 1 juni 2004 benoemd tot bijzonder hoogleraar Bijzondere aspecten van het Privaatrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerd.

Dhr. mr. M. Robert Mok (1932) is per 1 juni 2004 benoemd tot bijzonder hoogleraar Bijzondere aspecten van het Privaatrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerd van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Marcel Henri Bregstein Stichting. Mok gaat zich met name richten op de verbintenisrechtelijke aspecten van financiële dienstverlening.

Mok was van 1978 tot 1999 als advocaat-generaal en vervolgens tot 2002 als plaatsvervangend procureur-generaal werkzaam bij de Hoge Raad der Nederlanden. Ook was hij, van 1988 tot 2002, (plaatsvervangend) advocaat-generaal bij het Benelux Gerechtshof. Van 1970 tot 1997 was Mok tevens (deeltijd)hoogleraar in het recht van de economische ordening aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van 1983 tot heden was hij eerst plaatsvervangend voorzitter, later voorzitter van de Klachtencommissie Effectenbedrijf, nu Klachtencommissie DSI. Hij is verder voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Europees recht en medewerker van de Nederlandse Jurisprudentie.