Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. C.R. Jesshope is per 1 juni 2004 benoemd tot hoogleraar System Architecture Engineering aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Dhr. prof. dr. C.R. Jesshope (1949) is per 1 juni 2004 benoemd tot hoogleraar System Architecture Engineering aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van Universiteit van Amsterdam (UvA).

Chris Jesshope doet al twintig jaar onderzoek op het gebied van de parallelle computerarchitectuur en was een van de eersten die over dit onderwerp publiceerde. In die twintig jaar hebben zich belangrijke ontwikkelingen voorgedaan in de onderliggende siliciumtechnologie die wordt toegepast in computers. Zo is bijvoorbeeld het aantal transistors dat één enkele chip kan bevatten met een factor 2 miljoen toegenomen. De periode is nu aangebroken waarin meerdere processors in één chip samengebracht kunnen worden. Jesshope gaat zich aan de UvA richten op alle aspecten van deze ontwikkeling. In dit onderzoek naar de vraagstukken rond deze nieuwe generatie van computersystemen - de zogeheten Micro-grids – zal hij samenwerken met onderzoeksgroepen in Groot-Brittannië, China, de Verenigde Staten en Australië.

Jesshope is sinds 2001 als hoogleraar Computer Science verbonden aan de University of Hull (GB). Eerder was hij als hoogleraar Computer Science werkzaam aan de Massey University (NZ) en als hoogleraar Information Technology aan de University of Surrey (GB).