Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. C. Teulings is per 1 mei 2004 benoemd tot hoogleraar Algemene Economie, in het bijzonder overheidsbeleid en arbeidsmarkten, aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie

Dhr. prof. dr. C. Teulings (1958) is per 1 mei 2004 benoemd tot hoogleraar Algemene Economie, in het bijzonder overheidsbeleid en arbeidsmarkten, aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel werd tot 1 januari 2004 bezet door prof. dr. Hugo Keuzenkamp. Teulings volgt Keuzenkamp tevens op als directeur van de Stichting voor Economisch Onderzoek (SEO) van de UvA.

Coen Teulings heeft veel onderzoek gedaan naar de koppeling tussen uiteenlopende typen banen en werkenden, en de gevolgen daarvan voor de inkomensverdeling. Op basis van deze analyses bekeek hij de invloed van minimumlonen op de inkomensverdeling. Ook analyseerde hij het verband tussen het gemiddeld opleidingsniveau en de inkomensongelijkheid in een land. Tot zijn recente onderzoek behoren studies naar het zoekproces van werkenden naar een geschikte baan, en naar de institutionele vormgeving van de maatschappij, met name naar de relatie tussen de publieke en private sector.

Teulings is sinds 1998 hoogleraar Arbeidseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en algemeen directeur van het Tinbergen Instituut. Hij is daarnaast lid van verschillende adviescommissies, waaronder de commissie Dijkstal (over de salarisstructuur voor ministers en topambtenaren).