Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. mr. dr. J.W. Winter is per 1 mei 2004 benoemd tot hoogleraar Internationaal Ondernemingsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Dhr. mr. dr. J.W. Winter (1963) is per 1 mei 2004 benoemd tot hoogleraar Internationaal Ondernemingsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een deeltijdaanstelling.

Jaap Winter is sinds 2003 partner bij De Brauw Blackstone Westbroek, advocaten & notarissen. Voor die tijd was hij juridisch adviseur van de raad van bestuur van Unilever. Vanaf 1999 was hij als hoogleraar Internationaal Ondernemingsrecht verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Sinds 2003 is hij tevens als gasthoogleraar verbonden aan Columbia Law School, New York. In 2003 was Winter lid van de Commissie Corporate Governance onder voorzitterschap van M. Tabaksblat. In 2001-2002 was hij voorzitter van de High Level Group of Company Law Experts die de Europese Unie heeft geadviseerd over modernisering van het Europese vennootschapsrecht en over regulering van corporate governance.

Aan de UvA zal Winter colleges geven in de vakken European Company Law en Corporate Governance. De leerstoel is ondergebracht bij het Amsterdam Center for Law and Economics, een samenwerkingsverband tussen de juridische en economische faculteiten op het gebied van onderzoek naar de werking en effectiviteit van rechtsregels.