Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. Hugo Keuzenkamp is per 1 september 2004 benoemd tot onbezoldigd hoogleraar Verzekeringskunde aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie

Dhr. prof. dr. Hugo Keuzenkamp (1961) is per 1 september 2004 benoemd tot onbezoldigd hoogleraar Verzekeringskunde aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Keuzenkamp zal als docent participeren in de nieuwe masteropleiding Verzekeringskunde en daarnaast onderzoek verrichten naar de werking van verzekeringsmarkten, in het bijzonder de markt voor zorgverzekeringen. Hij combineert zijn hoogleraarschap met een directeursfunctie bij Delta Lloyd Groep. In die functie is hij verantwoordelijk voor het Delta Lloyd en OHRA Ziekenfonds.

CV

Keuzenkamp studeerde economie in Amsterdam (UvA) en Londen (London School of Economics). Hij promoveerde in 1994 aan de Universiteit van Tilburg op het proefschrift Probability, Econometrics and Truth (Cambridge University Press). Met voorstellen voor bijvoorbeeld een heffingskorting voor laagbetaalde arbeid en privatisering van de WAO profileerde hij zich als een ‘linkse markteconoom’. Van 1996 tot en met 1999 was hij hoofdredacteur van het economenblad Economisch Statistische Berichten. Januari 2000 werd hij hoogleraar Toegepast economisch onderzoek aan de UvA en algemeen directeur van de Stichting voor Economisch Onderzoek van de UvA. Hij adviseerde in deze functie onder anderen (met A.W. Kist) minister De Geus over de nieuwe WAO (regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten), minister Brinkhorst over de liberalisering van de elektriciteitsmarkt (als lid van de Commissie Van Rooy) en minister Zalm over benutting van spoorweginfrastructuur (interdepartementaal beleidsonderzoek Benutting beter benut). Hij publiceerde onder meer over de relatie tussen gezondheidszorg en sociale zekerheid, over gevolgen van het winstmotief in de ziekenhuiszorg en over de grenzen van marktwerking in de huisartsenzorg.

Sinds januari 2004 is Keuzenkamp directeur van het Delta Lloyd en OHRA Ziekenfonds. Ook is hij voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde, stuurgroepvoorzitter van het Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudies en columnist van de Financiële Telegraaf. Binnen de PvdA is Keuzenkamp actief lid van de strategiegroep zorg.