Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. L.H. Hoogduin is per 1 september 2004 benoemd tot hoogleraar Monetaire economie aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie.

Dhr. prof. dr. L.H. Hoogduin (1956) is per 1 september 2004 benoemd tot hoogleraar Monetaire economie aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een deeltijdaanstelling. Hoogduin volgt prof. dr. M.M.G. Fase op, die eind 2002 met emeritaat ging.

Lex Hoogduin is sinds 1995 als deeltijdhoogleraar Geld- en bankwezen verbonden geweest aan de Rijksuniversiteit Groningen, naast zijn dienstverband bij De Nederlandsche Bank (DNB). Sinds 2001 is hij bij DNB directeur van de divisie Wetenschappelijk Onderzoek. Van 1997 tot 2001 was hij door DNB gedetacheerd als adviseur van achtereenvolgens de president van het Europees Monetair Instituut en de president van de Europese Centrale Bank.

Hoogduin is op onderzoeksgebied met name geïnteresseerd in de effecten van onzekerheid en beperkte kennis op economische beslissingen. De communicatie tussen deelnemers aan het economische proces, waaronder de centrale bank, is hierbij een belangrijk aandachtspunt.