Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. ir. J.G.M. Janssen is per 1 juli 2004 benoemd tot bijzonder hoogleraar Scheiding van biomacromoleculen aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Dhr. dr. ir. J.G.M. Janssen (1964) is per 1 juli 2004 benoemd tot bijzonder hoogleraar Scheiding van biomacromoleculen aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Bèta Plus.

Hans-Gerd Janssen gaat zich in het bijzonder richten op de ontwikkeling van nieuwe analytische scheidings- en identificatietechnieken voor de gedetailleerde karakterisering van biomacromoleculen. Biomacromoleculen, lange, ketenvormige moleculen - zoals bijvoorbeeld eiwitten en koolhydraten - vormen belangrijke bestanddelen van voedingsmiddelen. Naast de karakterisering van individuele moleculen zal Janssen ook aandacht besteden aan de ontwikkeling van technieken waarmee complexen van biomacromoleculen, of complexen van macromoleculen met kleine moleculen - zoals vitamines en geur- en smaakstoffen - bestudeerd kunnen worden. Met deze informatie kunnen betere structuur- en functionaliteitsmodellen opgesteld worden. Hiermee kunnen vervolgens voedingsproducten met bijvoorbeeld een betere smaak of een gezondere samenstelling ontwikkeld worden.

Janssen was van 1991 tot 1999 verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven, eerst als universitair docent en later als universitair hoofddocent. Van 1996 tot 1999 werkte hij tevens als senior consultant chromatografie bij Shell Research en Technologie Centrum Amsterdam. Momenteel is hij als research manager chromatografie en massaspectrometrie werkzaam bij Unilever Research and Development Vlaardingen.