Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. M.R.H. Mandjes is per 1 augustus 2004 benoemd tot hoogleraar Toegepaste Kansrekening en Wachtrijtheorie aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Dhr. prof. dr. M.R.H. Mandjes (1970) is per 1 augustus 2004 benoemd tot hoogleraar Toegepaste Kansrekening en Wachtrijtheorie aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Michel Mandjes gaat zich met name bezighouden met de analyse van stochastische processen, in het bijzonder met de wachtrijtheorie (queueing theory). De wachtrijtheorie beschrijft, bestudeert en verklaart opstoppingsverschijnselen met behulp van technieken uit de kansrekening. Het is een van de belangrijkste specialismen - zo niet het belangrijkste - binnen de stochastische besliskunde, waarin onzekerheden een grote rol spelen. Naast de wachtrijtheorie is ook het onderzoek naar stochastische netwerken van groeiend belang. Beide hebben tal van praktische toepassingen, onder meer bij de inrichting van communicatienetwerken en productiesystemen.

Mandjes is sinds 2000 als hoogleraar Stochastische Modellen voor Telecommunicatieprocessen verbonden aan de Universiteit Twente. Daarnaast is hij, sinds datzelfde jaar, als senior-onderzoeker werkzaam bij het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) van NWO. Voor die tijd werkte hij onder meer bij Bell Laboratories/Lucent Technologies in de Verenigde Staten en bij KPN Research (nu TNO Telecom).