Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. P.L.M. Jansen is per 1 juni 2004 benoemd tot hoogleraar Hepatologie aan de Faculteit der Geneeskunde.

Dhr. prof. dr. P.L.M. Jansen (1946) is per 1 juni 2004 benoemd tot hoogleraar Hepatologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ondergebracht bij de afdeling Gastroenterologie en het onderzoeksinstituut Centrum voor Lever- en Darmonderzoek (CDLO) van het AMC-UvA. Jansen is tevens benoemd tot medisch directeur van het AMC Levercentrum.

Peter Jansen was van 1986 tot 1993 werkzaam als universitair hoofddocent bij het AMC-UvA. Vervolgens was hij als hoogleraar Gastroenterologie verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij tevens hoofd was van de afdeling Hepatologie en Gastroenterologie. Jansen is hoofdredacteur van het tijdschrift Liver International en co-auteur van meer dan 200 wetenschappelijke publicaties op het gebied van cholestatische en genetische leverziekten en virale hepatitis. Daarnaast bekleedt hij verschillende bestuursfuncties in (wetenschappelijke) organisaties. Zo is hij onder andere voorzitter van de Nederlandse Verenging voor Hepatologie en van het Gastroenterologisch Concilium.

Jansen gaat het klinisch wetenschappelijk leveronderzoek in het AMC organiseren en stimuleren, waarbij hij zich vooral zal richten op de virale hepatitis en op leverziekten die betrekking hebben op de stofwisseling (metabole leverziekten). In het bijzonder gaat hij zich bezighouden met nieuwe antivirale geneesmiddelen, de therapeutische vaccinatie van hepatitis C met dendritische cellen en gentherapie bij metabole leverziekten. Daarnaast zal Jansen onderwijs over leverziekten verzorgen.