Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. ir. A. Hasman is per 15 september 2004 benoemd tot hoogleraar Medische informatiekunde bij het AMC-UvA.

Dhr. prof. dr. ir. A. Hasman (1945) is per 15 september 2004 benoemd tot hoogleraar Medische informatiekunde bij het AMC-UvA.

Arie Hasman zal de afdeling Klinische Informatiekunde van het AMC-UvA gaan leiden. Hier zal hij zich in het bijzonder bezighouden met het opzetten van de master Medische informatiekunde.

Hasman was van 1985 tot en met 2004 hoogleraar Medische informatica aan de Universiteit Maastricht, waar hij onderzoek deed naar geautomatiseerde medische verslaglegging (elektronische patiëntendossiers) en besluitvormingsondersteuning. Sinds 1992 is hij ook deeltijdhoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij verantwoordelijk is voor onderzoek en onderwijs op het gebied van kennissystemen. Hij verzorgt bovendien onderwijs in medische informatica aan de universiteit van Athene. Hasman is hoofdredacteur van het tijdschrift International Journal of Medical Informatics en heeft zitting in de editorial boards van verschillende andere wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van de medische informatica. Hij is (co-)auteur van meer dan tweehonderd wetenschappelijke artikelen en van verschillende boeken.