Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. B.G. O’Dwyer is per 1 november 2004 benoemd tot hoogleraar Accounting aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie .

Dhr. dr. B.G. O’Dwyer is per 1 november 2004 benoemd tot hoogleraar Accounting aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Brendan O’Dwyer doet interdisciplinair onderzoek naar de accountability van corporate en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s); sociale en ethische accounting, auditing en reporting; corporate governance; kwalitatieve onderzoeksmethoden en de ethiek van accounting. Aan de UvA zal O’Dwyer zich bezighouden met theoretische en empirische projecten op het gebied van NGO accounting en accountability, sustainability reporting assurance practice, social account construction, en procedures in de ethiek van accounting.

O’Dwyer was sinds 2001 als universitair docent en programmadirecteur van de master Accounting werkzaam bij de Michael Smurfit Graduate School of Business, University College Dublin. Hij wordt gezien als een toonaangevende internationale wetenschapper op het gebied van corporate social accountability. Zijn werk is gepubliceerd in de drie vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van accounting: The European Accounting Review, Accounting, Auditing and Accountability Journal en Accounting, Organizations and Society, maar ook in andere tijdschriften zoals The European Accounting Review en The British Accounting Review. O’Dwyer is geassocieerd lid van het Institute of Chartered Accountants in Ierland.