Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. dr. M.A.G. Sprangers is benoemd tot hoogleraar Medische Psychologie, in het bijzonder onderzoek naar kwaliteit van leven, aan de Faculteit der Geneeskunde.

Mw. dr. M.A.G. Sprangers (1957) is benoemd tot hoogleraar Medische Psychologie, in het bijzonder onderzoek naar kwaliteit van leven, aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Mirjam Sprangers zal zich richten op de incorporatie van door patiënten gerapporteerde uitkomsten – waaronder die met betrekking tot kwaliteit van leven – in patiënt-gebonden, klinisch-wetenschappelijk onderzoek. Dit zal zij onder andere doen door te participeren in klinisch-wetenschappelijk onderzoek en zelf onderzoek te doen naar methodologische en theoretische aspecten van kwaliteit van leven. Zij zal zich daarbij vooral richten op het meten, interpreteren en verklaren van verandering in kwaliteit van leven, rekening houdend met het dynamische karakter ervan. Dit wil zeggen dat de betekenis van kwaliteit van leven in de loop van de tijd voor een patiënt kan veranderen onder invloed van zijn ervaring met de ziekte.

Sprangers is sinds 1995 als universitair hoofddocent en onderzoekscoördinator werkzaam bij de afdeling Medische Psychologie van het AMC. Daarnaast is zij sinds 2003 als Foreign Adjunct Professor verbonden aan het Karolinska Instituut in Stockholm. Voor 1995 was Sprangers onder andere werkzaam als onderzoeker bij het Nederlands Kanker Instituut.