Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dhr. dr. J. Stoker is benoemd tot hoogleraar Radiologie, in het bijzonder de abdominale beeldvormende diagnostiek, aan de Faculteit der Geneeskunde.

Dhr. dr. J. Stoker (1961) is benoemd tot hoogleraar Radiologie, in het bijzonder de abdominale beeldvormende diagnostiek, aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Jaap Stoker zal zich richten op de verdere ontwikkeling van beeldvormende technieken bij ziekten van het spijsverteringskanaal en buikorganen. In het bijzonder zal zijn aandacht uitgaan naar voortgaande verbetering van de diagnostische waarde van de abdominale beeldvormende technieken, verdieping en verbreding van de diagnostische mogelijkheden en vermindering van patiëntbelasting. Zwaartepunten zullen onder andere liggen bij de diagnostiek van dikkedarmkanker (zoals screening voor dikkedarmkanker door middel van virtuele coloscopie met computertomografie of magnetic resonance imaging) en afwijkingen van de dunne darm. Het is de verwachting dat in het onderzoek een verbreding zal plaatsvinden van anatomische informatie naar ook functionele informatie, met daarbij integratie van deze beide vormen van informatie.

Stoker was van 1994 tot 1997 als staflid werkzaam bij de afdeling Radiologie van het Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam. Sinds 1998 heeft hij een staffunctie bij de afdeling Radiologie van het AMC.