Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. dr. B.J.M. Mulder is benoemd tot hoogleraar Cardiologie, in het bijzonder de congenitale cardiologie bij volwassenen, aan de Faculteit der Geneeskunde.

Mw. dr. B.J.M. Mulder (1953) is benoemd tot hoogleraar Cardiologie, in het bijzonder de congenitale cardiologie bij volwassenen, aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Barbara Mulder zal zich in haar onderzoek richten op de langetermijnuitkomsten voor patiënten met een aangeboren hartafwijking. Volwassenen met een aangeboren hartafwijking vormen een jonge en nieuwe patiëntengroep, die snel in omvang toeneemt. Het is nog onbekend wat de gevolgen op lange termijn zijn van de hartoperaties die in het verleden zijn uitgevoerd. Ondanks de aanzienlijke verbetering in levensverwachting komen late complicaties veelvuldig voor. Mulder zal de komende jaren tevens veel aandacht besteden aan het opsporen van de genetische basis van aangeboren hartafwijkingen.

Mulder is sinds 1986 als universitair docent verbonden aan het AMC/UvA. Van 1990 tot 1996 was zij werkzaam als hoofd van de polikliniek van het AMC. Sinds 1998 is zij voorzitter van de landelijke Werkgroep voor Aangeboren Hartafwijkingen van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). Daarnaast leidt zij sinds 2001 de landelijke registratie en DNA-bank voor aangeboren hartafwijkingen: CONCOR (CONgenitale CORvitia). Ook is zij voorzitter van de Europese werkgroep die een grootschalig onderzoek, de Euro Heart Survey, doet naar implementatie van richtlijnen op het gebied van aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen.