Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. F.A. Wijburg is benoemd tot hoogleraar Klinische metabole ziekten aan de Faculteit der Geneeskunde.

Dhr. dr. F.A. Wijburg (1957) is benoemd tot hoogleraar Klinische metabole ziekten aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Frits Wijburg doet onderzoek naar erfelijke stofwisselingsziekten, in het bijzonder naar mitochondriale vetzuur-oxidatiedeficiënties en lysosomale stapelingsziekten. Hoewel de diagnostische mogelijkheden in de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen, zijn de resultaten van behandeling voor een groot aantal van deze ziektebeelden nog onvoldoende. In de komende jaren zal Wijburg zich daarom richten op het ontwikkelen van nieuwe behandelingsmogelijkheden. Daarnaast gaat hij onderzoek doen naar stofwisselingsprocessen tijdens de vroege embryonale ontwikkeling van de mens en de invloed daarvan op ziekte en gezondheid.

Wijburg is sinds 2001 - als kinderarts en afdelingshoofd - werkzaam bij de afdeling Metabole ziekten van het Emma Kinderziekenhuis (EKZ)/AMC. Daarnaast is hij sinds 2002 consultant kinderarts Metabole ziekten in het Leids Universitair Medisch Centrum. Tevens is hij voorzitter van de sectie metabole ziekten van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Voor 2000 was Wijburg onder andere werkzaam als chef de policlinique in het EKZ/AMC.