Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. R.J.G. Peters is benoemd tot hoogleraar Klinische cardiologie, in het bijzonder de preventie en behandeling van atherosclerose, aan de Faculteit der Geneeskunde.

Dhr. dr. R.J.G. Peters (1955) is benoemd tot hoogleraar Klinische cardiologie, in het bijzonder de preventie en behandeling van atherosclerose, aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam.

Ron Peters is opgeleid als internist en als cardioloog en is sinds 1991 als cardioloog werkzaam in het AMC. Sinds 1995 is hij academisch hoofdspecialist van de afdeling Cardiologie en sinds 1994 hoofd van de verpleegafdeling Cardiologie. Van 1994 tot 2003 was hij tevens hoofd van de Hartbewaking en van de Eerste Hart Hulp van het AMC. Verder is Peters onder andere voorzitter van de adviescommissie ‘Cijfers’ van de Nederlandse Hartstichting en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Vasculaire Geneeskunde.

In zijn wetenschappelijke werk richt Peters zich op de ontwikkeling en implementatie van preventieve maatregelen bij patiënten met hart- en vaatziekten. Hierbij worden nieuwe modellen van zorg onderzocht, en wordt gestreefd naar het uniform maken van preventieve maatregelen tussen de verschillende klinische specialismen die zich bezig houden met hart- en vaatziekten. Daarnaast doet Peters onderzoek naar nieuwe anti-trombotische geneesmiddelen, zowel voor de behandeling van complicaties van vasculaire aandoeningen als voor het voorkomen daarvan.