Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. mr. M.B.M. Loos is benoemd tot hoogleraar Privaatrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Dhr. mr. M.B.M. Loos (1969) is benoemd tot hoogleraar Privaatrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Marco Loos onderzoekt de mogelijkheid om uniforme regels op het gebied van dienstverleningscontracten te ontwikkelen. Dergelijke regels zouden de basis kunnen vormen voor harmonisatie van het recht op het gebied van dienstverlening binnen de Europese Unie. Ook houdt hij zich bezig met de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een Europees Burgerlijk Wetboek en met het Europees en nationaal consumentenrecht.

Loos is sinds 2002 als universitair hoofddocent verbonden aan het Amsterdams Instituut voor Privaatrecht van de UvA. Daarnaast was hij sinds 2000 teammanager van het Working Team on Service Contracts en is hij sinds 1 september 2004 teamleider van het Working Team on Representation and Intermediation (beide teams zijn verbonden aan de Study Group for a European Civil Code). Verder is hij onder andere rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank van Den Bosch en lid van de redactie van het Tijdschrift voor Consumentenrecht en handelspraktijken.