Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. F. Lobbezoo is per 1 maart benoemd tot hoogleraar Orale bewegingsstoornissen aan de Faculteit der Tandheelkunde.

Dhr. prof. dr. F. Lobbezoo (1964) is per 1 maart benoemd tot hoogleraar Orale bewegingsstoornissen aan de Faculteit der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Frank Lobbezoo gaat zich als hoogleraar bezighouden met het onderzoek en onderwijs op het gebied van de normale en gestoorde functie van het kauwstelsel. Het onderzoek van Lobbezoo, een multidisciplinair opererende wetenschapper, bestrijkt een breed scala van onderwerpen. In de zoektocht naar antwoorden op fundamentele vragen betreffende de normale en gestoorde functie van het kauwstelsel past hij de klinische neurofysiologie en de bewegingswetenschappen toe. Met de benoeming van Lobbezoo wordt een belangrijke aanzet gegeven tot een versterking van de positie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) - het samenwerkingsverband van de Faculteiten der Tandheelkunde van de UvA en de Vrije Universiteit - op het gebied van de orale bewegingsstoornissen.

Lobbezoo promoveerde in 1992 op een onderzoek naar de normale (reflex)functie van het kauwstelsel en de modulatie van die functie door onder andere pijn in de kauwspieren. Tussen 1993 en 1996 legde hij zich, tijdens een postdoctorale opleiding aan de Université de Montréal in Canada, toe op slaapgerelateerde bewegingsstoornissen. Sinds 1996 is Lobbezoo verbonden aan de sectie Orale Kinesiologie (voorheen Craniomandibulaire Dysfunctie) van de afdeling Orale Functieleer van ACTA. Hij was daar achtereenvolgens werkzaam als postdoctoraal onderzoeker, universitair docent en universitair hoofddocent.