Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Mw. P.P.R.W. Pisters (1965) is benoemd tot hoogleraar Filmwetenschap aan de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Foto: Henk Thomas

Mw. P.P.R.W. Pisters (1965) is benoemd tot hoogleraar Filmwetenschap aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Patricia Pisters doet onderzoek naar het verband tussen migratie en medialisering. In het onderzoekproject Transnational Media richt zij zich onder meer op de invloed van de media op interculturele familiewaarden en op de Arabische media, met name de Maghreb cinema. Daarnaast zet ze in het onderzoeksproject The Rhizotorium het onderzoek voort dat zij startte in haar proefschrift From Eye to Brain: Refiguring the Subject in Film Theory. Dit is een theoretisch metaonderzoek naar de werking en betekenis van (film)beelden geïnspireerd door het filosofisch werk van Gilles Deleuze, waarin diens uitgangspunt over filmperceptie ‘the brain is the screen’ interdisciplinair wordt onderzocht .

Pisters is sinds 1993 verbonden aan de UvA; van 1998 tot 2001 als universitair docent Film- en Televisiewetenschap en sinds 2001 als universitair hoofddocent Media en Cultuur. Daarnaast was zij onder andere werkzaam als redacteur van het maandblad Skrien, medewerker van het Internationaal Film Festival Rotterdam en adviseur voor het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.