Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. W.P. Vandertop is benoemd tot hoogleraar Neurochirurgie aan de Faculteit der Geneeskunde.

Dhr. prof. dr. W.P. Vandertop (1958) is benoemd tot hoogleraar Neurochirurgie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Peter Vandertop zal als afdelingshoofd van de afdelingen Neurochirurgie van zowel het AMC als het VU medisch centrum (VUmc) werken aan de oprichting van één neurochirurgisch centrum op twee locaties: het Neurochirurgisch Centrum Amsterdam. Zijn belangrijkste opdracht is om - op het gebied van de neurochirurgie - een versterking te realiseren van de regionale, nationale en internationale rol van beide academische centra. Deze versterking moet leiden tot een omvangrijkere patiëntenzorg en kwalitatief hoogstaand wetenschappelijk onderzoek. Door deze ontwikkeling wordt ook de opleiding tot neurochirurg in beide centra completer.

Vandertop studeerde Geneeskunde in Utrecht en is daar vervolgens ook opgeleid (door prof. dr. C.A.F. Tulleken) tot neurochirurg. Van 1990 tot 1998 was hij staflid van de vakgroep Neurochirurgie van het Academisch Ziekenhuis Utrecht en tevens buitengewoon staflid in het Ziekenhuis Eemland, Amersfoort. Sinds 1999 is hij als hoogleraar en afdelingshoofd Neurochirurgie verbonden aan het VUmc. Daarnaast is hij sinds 2004 voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Neurochirurgen; van 2001 tot 2004 was hij vice-voorzitter daarvan.