Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. A.L. Ellermeijer is benoemd tot bijzonder hoogleraar Curriculuminnovatie natuurwetenschappen voortgezet onderwijs aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Dhr. dr. A.L. Ellermeijer (1949) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Curriculuminnovatie natuurwetenschappen voortgezet onderwijs aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Nederlandse Natuurkundige Vereniging (NNV).

Ton Ellermeijer houdt zich bezig met vakdidactisch onderzoek en ontwikkeling op het terrein van het onderwijs in de natuurwetenschappen. In dat kader heeft hij een aantal innovaties in het natuurkundeonderwijs geïnitieerd, zoals het DBK-natuurkundeproject (een project waarin - samen met ruim vijftig scholen - lesmateriaal is ontwikkeld voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs), Fysische informatica (een nieuw onderdeel in het natuurkunde-examenprogramma) en de integratie van ICT in het onderwijs. De ICT-leeromgeving Coach voor de natuurwetenschappelijke vakken en het vak Techniek, die vanaf 1986 onder zijn leiding is ontwikkeld, wordt door bijna alle scholen in het voortgezet onderwijs in Nederland gebruikt, en wordt ook internationaal verspreid. Voor zijn bijdragen aan het natuurkundeonderwijs ontving Ellermeijer in 1999 de Prof. Minnaert prijs.

Ellermeijer is sinds 1977 verbonden aan de UvA, sinds 1982 als universitair hoofddocent Didactiek Natuurkunde. Sinds 1997 is hij tevens directeur van het AMSTEL Instituut van de UvA. Daarnaast is Ellermeijer onder andere Vice-President van de Groupe Internationale Recherche Education Physique (GIREP).