Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. S. Karsten is benoemd tot bijzonder hoogleraar Beleid en organisatie van beroepsonderwijs, volwasseneducatie en levenslang leren aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Dhr. dr. S. Karsten (1949) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Beleid en organisatie van beroepsonderwijs, volwasseneducatie en levenslang leren aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Max Goote Bijzondere Leerstoelen.

Sjoerd Karsten heeft onderzoek gedaan naar zeer uiteenlopende beleidskwesties in het onderwijs en schreef onder andere het onderzoeksrapport Onderwijssegregatie in Amsterdam. Als bijzonder hoogleraar gaat Karsten onderzoek doen naar de totstandkoming, uitvoering en resultaten van regionale netwerken van beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Tevens gaat hij onderzoeken welke factoren de keuzes van deelnemers in het beroepsonderwijs en de opleidingsmarkt bepalen. Hierbij gaat hij onder andere in op de relatie tussen individuele capaciteiten, beschikbaarheid van informatie en contextuele factoren. Ook zal Karsten onderzoeken hoe de instellingen voor beroepsonderwijs ingaan/inspelen op de keuzes en capaciteiten van individuele deelnemers aan de ene kant en de mogelijkheden tot maatwerk binnen de eigen opleiding aan de andere kant.

Karsten is sinds 1981 verbonden aan de UvA, eerst als wetenschappelijk medewerker bij de vakgroep Onderwijskunde en vervolgens als universitair hoofddocent bij diezelfde vakgroep en programmaleider bij het SCO Kohnstamm Instituut. In 1992 was hij tevens gasthoogleraar aan de School of Education van de Chulalongkorn University in Bangkok. Van 1997 tot 2005 was Karsten manager van de Divisie Fundamenteel Onderzoek van het SCO Kohnstamm Instituut. Sinds 1997 is Karsten werkzaam als universitair hoofddocent bij de afdeling Pedagogiek en Onderwijskunde. Daarnaast is hij onder andere themacoördinator van het Interuniversitair Centrum voor Onderwijskundig Onderzoek (ICO) en landelijk coördinator van het kortlopend onderwijsonderzoek (onderzoek dat uitgevoerd wordt in opdracht van het onderwijsveld).